Moje korona življenje

Pesem je nastala v času šolanja na daljavo.

Moje korona življenje

Življenje hiti kakor reka Mura,                                                                      tudi moje šumi, kot da je huda ura.

Vsak dan delo, šola, stres,                                                                                   joj, mene! – Ne, saj to ni res!

 

Ko bi le zvonec zazvonil                                                                                                                in vso to breme od mene spodil.                                                                                                 Takrat bi bila res vesela,                                                                                                 oh, kako bi jaz zapela!

 

A zdaj prav nič ne morem,                                                                                             še hoditi komaj zmorem,                                                                                                     saj sem vsak nov dan                                                                                       z zvezki, čisto sama,

v svoji sobi obdana.

 

Prosim, naj mi to trpljenje,                                                                                              zdaj na polno rodi veselje,                                                                                                       da bom jutri in vsak dan,                                                                                             rekla zunaj Dober dan!

Rina Gomboc, 8. a

Related Images:

Morda vam bo všeč tudi...