Intervju z devetošolcem Galom Lipičem Stanekom

Maj, 2020

INTERVJU

DEVETOŠOLEC GAL LIPIČ STANEK

»Počel sem res veliko zanimivih reči.«

Gal Lipič Stanek je star 15 let in je v šol. letu 2019/2020 obiskoval 9.razred Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci. Z njim sem se pogovarjala o novem koronavirusu, o šolanju na daljavo in zaključku šolanja.

Kako se kot devetošolec počutiš po vrnitvi v šolo in ob zaključku osnovne šole?

Kmalu bo konec tega prav posebnega šolskega leta, mojega zaključnega razreda osnovne šole, in res mi je malce žal, da ga nisem mogel v celoti izkoristiti. Septembra bom prvič prestopil prag gimnazije, za katero sem se odločil, in tega se že neznansko veselim.

Aktualna tema v zadnjih mesecih je novi koronavirus COVID-19. Kakšno je tvoje mnenje o vsem skupaj?

Zdi se mi, da je situacija kar resna in v svetu povzroča obilo škode in sprememb. Morda se nekateri ljudje ne zavedajo, koliko žrtev ima ta virus že za seboj in kako pomembna je socialna distanca. Trenutno je to edino, kar lahko naredimo za izboljšanje stanja.

Kakšna je tvoja izkušnja z učenjem na daljavo?

Priznam, da je snov s pomočjo učiteljev v šoli veliko bolj razumljiva, ampak sem se enostavno moral privaditi na ta način dela. Po drugi strani pa je bilo veliko lažje pridobiti ocene. Delo sem si lahko razporedil po svojih željah in to mi je bilo še najbolj všeč. Ta teden smo spet začeli obiskovati šolo, a higienski ukrepi so zelo strogi.

Verjamem, da si svoj prosti čas dobro izkoristil. Kaj vse si počel v času karantene?

Počel sem res mnogo zanimivih reči. Bil sem zelo športno aktiven. Tekel sem na dolge proge, kolesaril, hodil v hribe in podobno. Tudi za šolo je bilo kar veliko dela, zato prostega časa nisem imel veliko. Skušal sem se izogibati množicam ljudi, kot nam je bilo naročeno, saj imam doma stare starše, ki jim res ne želim povzročiti težav.

Intervju je pripravila in zapisala: Tia Lipič Stanek, 8. a

 

Related Images:

Morda vam bo všeč tudi...